Officiële handeling De Stadstuinen Purmerend

Wethouder Thijs Kroese van de gemeente Purmerend heeft op vrijdag 11 januari 2019 een plaquette onthuld bij het woonplan De Stadstuinen in Kop West. De 62 eengezinswoningen in De Stadstuinen zijn ontwikkeld door VOF De Stadstuinen Purmerend, een samenwerking tussen Stevast Baas & Groen en Dura Vermeer Bouw Midden West.  

De 62 eengezinswoningen in De Stadstuinen worden gebouwd in de vorm van een gesloten blok. Binnen dit blok bevinden zich tussen de achtertuinen van de woningen twee overdekte parkeervoorzieningen en een gemeenschappelijke binnentuin. In de afsluitbare parkeervoorzieningen is voor alle woningen een eigen parkeerplaats gereserveerd. Het project heeft een gevarieerd woonprogramma met een diversiteit aan woningtypen zoals Stadsvilla’s, Hofwoningen, Videwoningen en Herenhuizen. Daarnaast maakt ook de gevarieerde stadse architectuur van de twee architectenbureaus Min2 en Faro het plan opvallend karakteristiek.

De door wethouder Kroese onthulde plaquette zal op één van de Videwoningen worden aangebracht. Deze woning is geïnspireerd door de principes van De Stijl. Dit is een 100 jaar geleden opgerichte Nederlandse kunstbeweging waar twee prominente Purmerendse architecten, Mart Stam en J.J.P. Oud  deel van uit maakten. Op het plaquette wordt naar deze kunstbeweging en de twee architecten  verwezen.  Samen met de kopers van deze woning ontstak wethouder Kroese het Stadstuinen-vuurwerk door op de rode knop te drukken. De woningen in het plan zijn allemaal verkocht en de bouw wordt uitgevoerd door Dura Vermeer Bouw Midden West. Naar verwachting zullen de woningen  eind 2019 aan de kopers worden opgeleverd.

Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis is er door VOF De Stadstuinen Purmerend een cheque overhandigt aan ZOA. ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen.